Velikonoční beránek - recept

/media/images/v87.jpg


Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept.

Ingredience:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g másla
  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • kypřicí prášek
  • nastrouhaná kůra z chem. neošetřeného citronu
  • kandované ovoce (není nutné)
Postup:
  1. Máslo utřeme se žloutky a cukrem.
  2. Dále postupně vmícháme vanilkový cukr, mouku a kypřicí prášek.
  3. Přidáme nastrouhanou kůru a nakrájené kandované ovoce.
  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak pomalu přimícháme do těsta.
  5. Vymažeme a vysypeme formu na beránka, do které dáme těsto.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 - 180°C asi hodinu. Zkoušíme pak špejlí, jestli je už hotový.
  7. Beránka můžeme polít polevou nebo jen lehce pocukrovat. Do místa, kde jsou oči, dáme rozinku.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: