Zapečené klobásy - velikonoční recept

/media/images/v86.jpg


Na Velikonoce je oblíbené také péct zapečené klobásy. Někde jim říkají šoldry, jinde zapékance nebo velikonoční klobásy.

Ingredience:
  • listové těsto nebo domácí těsto
  • Domácí těsto:
  • 750 g polohrubé mouky
  • 60 ml oleje
  • kávová lžička soli
  • 1 vejce
  • 400 ml vody nebo mléka
  • kostka droždí
  • 1 kávová lžička cukru
  • klobásy (bílé, vinné, velikonoční k zapékání)
  • vejce na potření
Postup:
  1. Smícháme 100 ml teplé vody s cukrem. Rozdrobíme tam droždí a necháme vykynout.
  2. Prosátou mouku smícháme se solí, dále přidáme olej, vejce, kvásek a postupně zbytek vody.
  3. Dobře propracujeme a těsto v míse pod utěrkou necháme hodinu v teple kynout.
  4. Těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik máme klobás.
  5. Do těsta zabalíme klobásy a dáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Potřeme je rozšlehaným vejcem a plech vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme asi 25 minut.
  7. Zapečené klobásy chutnají dobře nejen o Velikonocích.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: