Velikonoční nádivka - recept

/media/images/v87.jpg


Na Velikonoce se peče i velikonoční nádivka, která je výborná. Podívejte se na recept, ať si ji také můžete upéct.

Ingredience:
  • 10 rohlíků nebo housek
  • 500 g uzeného masa
  • 8 žloutků
  • 250 g Hery nebo másla
  • 120 g másla
  • sůl, mletý pepř
  • majoránka, muškátový oříšek mletý
  • mladé kopřivy nebo medvědí česnek
  • vývar z masa
  • 8 bílků
Postup:
  1. Ve vodě uvaříme uzené maso. Vývar použijeme na polití pečiva.
  2. Máslo se žloutky utřeme, přidáme k nim sůl, pepř, majoránku, muškátový oříšek a omyté a nakrájené mladé kopřivy nebo medvědí česnek.
  3. Rohlíky nakrájíme na kostky a polije vývarem.
  4. K první směsi přidáme polité pečivo.
  5. Přidáme nakrájené uzené maso a podle potřeby přilijeme vývar.
  6. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do celé hmoty.
  7. Vše rozetřeme do vymazaného pekáčku máslem.
  8. Velikonoční nádivku pečeme dozlatova při teplotě 180°C.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: