Velikonoční nádivka - recept
Získejte levné a kvalitní:
Na Velikonoce se peče i velikonoční nádivka, která je výborná. Podívejte se na recept, ať si ji také můžete upéct.
Ingredience:
- 10 rohlíků nebo housek
- 500 g uzeného masa
- 8 žloutků
- 250 g Hery nebo másla
- 120 g másla
- sůl, mletý pepř
- majoránka, muškátový oříšek mletý
- mladé kopřivy nebo medvědí česnek
- vývar z masa
- 8 bílků
Postup:
- Ve vodě uvaříme uzené maso. Vývar použijeme na polití pečiva.
- Máslo se žloutky utřeme, přidáme k nim sůl, pepř, majoránku, muškátový oříšek a omyté a nakrájené mladé kopřivy nebo medvědí česnek.
- Rohlíky nakrájíme na kostky a polije vývarem.
- K první směsi přidáme polité pečivo.
- Přidáme nakrájené uzené maso a podle potřeby přilijeme vývar.
- Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do celé hmoty.
- Vše rozetřeme do vymazaného pekáčku máslem.
- Velikonoční nádivku pečeme dozlatova při teplotě 180°C.
Vaše komentáře