Velikonoční beránek - snadný recept
Získejte levné a kvalitní:
Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept.
Ingredience:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 120 g másla
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- kypřicí prášek
- nastrouhaná kůra z chem. neošetřeného citronu
- kandované ovoce (není nutné)
Postup:
- Máslo utřeme se žloutky a cukrem.
- Dále postupně vmícháme vanilkový cukr, mouku a kypřicí prášek.
- Přidáme nastrouhanou kůru a nakrájené kandované ovoce.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak pomalu přimícháme do těsta.
- Vymažeme a vysypeme formu na beránka, do které dáme těsto.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 - 180°C asi hodinu. Zkoušíme pak špejlí, jestli je už hotový.
- Beránka můžeme polít polevou nebo jen lehce pocukrovat. Do místa, kde jsou oči, dáme rozinku.
Upečte si také velikonočního zajíce, který vypadá krásně a chutná skvěle.
Vaše komentáře